Komende activiteiten

  • 30/09/2012 Wandeltocht
  • 20/11/2012 Vormende avond: cyberpesten
  • 03/12/2012 De sint op bezoek!

donderdag 2 februari 2012

Bij het 2de Swingpaleis domineren de heren

Op zaterdag 28 januari ll. vond voor de 2° keer het Swingpaleis met afterparty plaats in het cultureel centrum Spikkerelle in Avelgem. De organisatie werd verzorgd door het oudercomité van de St.-Jan Berchmansbasisschool en de opbrengst gaat integraal naar de werking van de school. Het was al snel duidelijk dat dit actieve oudercomité opnieuw heel veel energie en tijd in de voorbereiding van dit evenement gestoken had. De eerder kille, polyvalente zaal van Spikkerelle werd omgetoverd in een supergezellig decor waar de kleuren rood en groen domineerden. Het thema van de avond was dit jaar immers “A touch of red and green” : de “red ladies” (= een team bestaande uit 8 mama’s) namen het op tegen de “groene papa’s”. Deze laatsten waren uit op revanche na hun nederlaag vorig jaar en waren dan ook supergoed voorbereid. Zo verrasten ze in het midden van de show alle toeschouwers door in flashy groene pakken en dito brillen op het podium te verschijnen. Bij de slow verleidden ze bovendien de dames met een roos. Ambiance troef dus ! De jury, bestaande uit 3 leden van het oudercomité, besliste dan ook terecht dat de heren dit jaar de overwinning verdienden.
Tussen de rondes van deze muzikale strijd door werd het publiek verwend met optredens van de dansgroepen Dance 2 Move en The Moving stars van de Body Gym uit Kluisbergen en van het schoolkoor van SJBB, Mikado. Het koor zong ook de nummers voor de 2° ronde waarbij de panels de naam van het lied en van de artiest moesten raden. Deze moeilijke opdracht, 15 korte stukjes meestal Engelstalige muziek na elkaar zingen, volbracht Mikado met glans !
Bij het bedankingswoordje nam de directeur even het woord om trots het label “Oudervriendelijke school” te tonen aan de aanwezige ouders. De avond voordien werd dit label –erkend door de Vlaamse regering en geldig voor 3 jaar – uitgereikt op een receptie van de VCOV in Leuven. Tot nu toe behaalden 14 Vlaamse scholen dit label, toegekend op basis van een uitgebreid dossier en een schoolbezoek ter controle.
Daarna kon de afterparty volop van start gaan : met supergoede, swingende dansmuziek was er tot in de late (vroege) uurtjes volop actie op de dansvloer. Dé gelegenheid bij uitstek voor vele ouders om nog eens uit de bol te gaan.



Het mannenteam o.l.v. Lieven Voet.


De “red ladies” in actie met It’s raining man.


De directeur toont het label “Oudervriendelijke school”.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLPCO_20120202_001