Komende activiteiten

  • 30/09/2012 Wandeltocht
  • 20/11/2012 Vormende avond: cyberpesten
  • 03/12/2012 De sint op bezoek!

dinsdag 27 december 2011

vrijdag 25 november 2011

maandag 17 oktober 2011

Wandeltocht: tombola prijzen die nog niet werden opgehaald

1.     Groen  063 kinderparaplu + bon -20% bij aankoop 100 euro geschonken door Bothino

2.     Blauw  273 Set van 2 windlichten geschonken door Jardinico Avelgem

3.     Blauw  352 Muis in keramiek geschonken door Jardinico Avelgem

4.     Roze  010 Bon voor gratis fond de teint + bon van 5 € voor gelaatsverzorging geschonken door NaturElle et Lui Avelgem + kaasmes

5.     Roze  086 Showerradio geschonken door Cortez Moen + bon voor 1 pannenkoek en koffie/frisdrank geschonken door Taverne-Bistro De Vlaschaard

6.      Roze  144 Strandlaken Smurfen geschonken door Esso Vantieghem Avelgem + bon van 5 € voor gelaatsverzorging geschonken door NaturElle et Lui Avelgem

7.      Roze  180 set gereedschap + paar sportsokken geschonken door Sportidee + 2 flessen witte wijn

8.      Roze  191 Bon van 50 € bij aankoop van Telenetproducten geschonken door Elaco Avelgem + Bon -20% bij aankoop van 100 euro bij Bothino

9.      Roze  198 Grote rekenmachine geschonken door Cortez Moen + set zuivelproducten(flessen Fristi + kaasmes) geschonken door Holvoet Zuivel Moen

10.  Roze  219 Haardroger geschonken door Elektro Demeyer

11.  Roze  220 Rugzak Duracell + zwarte pet + wekker onder de vorm van Duracellbatterij

12.  Blauw 271 Herenuurwerk Rodania

13.  Blauw 306  Set van 6 waterglazen + kaaspotjes + fluojas

dinsdag 30 augustus 2011

1ste vergadering op dinsdag 13 september 2011 om 20u

Mensen die geïnteresseerd zijn om lid te worden kunnen vrijblijvend de eerste vergadering bijwonen.  Gelieve een mail te sturen naar oc@vbs-avelgem.be om uw aanwezigheid te melden.

Dank u.

woensdag 13 juli 2011

dinsdag 10 mei 2011

Kleuteroptredens 3 april

De optredens waren heel geslaagd en de overgrote meerderheid van de ouders was enthousiast.
Wel vonden sommigen dat er veel betaald moest worden : inkomgeld en dan nog de drank achteraf. De huur van Spikkerelle was echter aanzienlijk en de school was van mening dat het geld hiervoor niet uit de eigenlijke werkingsgelden van de school diende te komen. Er wordt gedacht aan alternatieven (drankbonnetje inbegrepen, spaarpot voor ‘donaties’).
Planning volgende schooloptredens :
• 2012 : Derde, vierde en vijfde leerjaar
• 2013 : Eerste en tweede leerjaar
• 2014 : Volledige school (soort project)
• 2015 : Volledige school (soort project)
Het zesde leerjaar zal geen schooloptreden hebben, aangezien zij al hun ‘afstudeerfeest’ hebben, waarop ook de grootouders zullen worden uitgenodigd.

maandag 9 mei 2011

woensdag 2 maart 2011

Verslag OC vergadering 28/02/2011

1. VOORBIJE ACTIVITEITEN

1.1.Vormende activiteit
De vormende activiteit ging door op donderdag 3 februari 2011 met als thema “Huiswerk. Moet ik ernaast zitten?”.
De activiteit wordt als een succes beschouwd, de opkomst was goed in vergelijking met andere vormende activiteiten. Toch werd de opmerking gemaakt dat het misschien nog wat minder algemeen kon, alhoewel ook wordt erkend dat huiswerk nu eenmaal iets is dat individueel verschillend wordt ervaren.
Als mogelijk volgend thema wordt “cyberpesten (in combinatie met de beveiliging van de computer)” voorgesteld, eventueel kan dit opnieuw samen met de middenschool worden gebracht. Aangezien dat opnieuw een ‘ouder’ thema zou zijn, kan er eventueel nog een aparte info-avond worden gehouden voor het kleuter- en lager onderwijs.
We houden onze ogen en oren open voor thema’s!

1.2.Schoolrestaurant
Het Festa di San-Giovanni Berchmans op zondag 20 februari 2011 was een fantastisch succes, met een heel grote opkomst.

1.3.Pannenkoekenverkoop
De 1000 kilo is opnieuw nipt niet gehaald, wel werden er zo goed als evenveel pannenkoeken verkocht als vorig jaar.
Er wordt nagedacht over manieren om de uitdaging om volgend jaar de 1000 kilo te halen, te vergroten! Ideeën zijn : een aftelbord bij de ingang van de school, een prijs voor wie het meeste pannenkoeken verkoopt…

2. KOMENDE ACTIVITEITEN

2.1.Kleuterschoolfeest
Het kleuterschoolfeest zal doorgaan op 3 april 2011 in Spikkerelle. De leerkrachten vragen de hulp van het OC, voornamelijk om de ouders te begeleiden bij aankomst en achteraf voor de bediening in de bar.
Mieke zal eerstdaags een lijst doorsturen aan alle leden, zodat wie wil helpen, dit kan doorgeven.

2.2.Vormsel
Het Vormsel gaat door op 1 mei 2011, ook hier wordt de hulp van het OC gevraagd. Het OC zal helpen bij het schrijven van kaartjes en op de dag zelf met het aanwijzen van de voorbehouden plaatsen in de kerk.

3.PLANNING volgend schooljaar

- oktober 2011 : wandeltocht
- eind november 2011 : schooloptredens vierde, vijfde en zesde leerjaar
- januari 2012 : Swingpaleis
- februari 2012 : pannenkoekenverkoop
- eind maart 2012 : schoolrestaurant

4. ALGEMEEN

Het VCOV is vernieuwd en onderneemt heel veel nieuwe initiatieven, de ‘oudercafés’ schijnen bijzonder informatief te zijn. Op 1 maart 2011 gaan enkele leden van het OC hier opnieuw hun licht opsteken.

De nieuwe voordeur is geslaagd. De directeur heeft besloten dat er geen papieren meer zullen worden aangeplakt, zodat de ingang van de school fris en helder blijft. Wel kan er eventueel een bord voorzien worden boven de kapstokken, om ouders te informeren over de activiteiten van het OC.

Komende kosten voor de school zijn de vernieuwing van de toiletten op de gang, vervanging van verouderd materiaal in de sportzaal en het nakijken van de servers. Voorlopig is er nog geen uitsluitsel over de bouw van het nieuwe toilettenblok met bijhorende polyvalente ruimte en de aanpassing van de Nijntjesklas tot computerlokaal die hierbij aansluit. Het subsidiedossier is nog in behandeling, dus waarschijnlijk zal dit project niet meer voor dit schooljaar zijn.

Helaas blijkt het aankopen van een bus om opnieuw busvervoer te voorzien voor de leerlingen, niet haalbaar. Voor de zwemlessen wordt nu een beroep gedaan op bereidwillige (groot)ouders, maar niet alle kinderen kunnen met de auto terug naar school.

Het uitgebreide fruitproject was geen onverdeeld succes : de doelstelling was 80 % van de kinderen per klas te halen (fruit in plaats van koek), maar dit werd niet door alle klassen behaald. Positief is dat sommige kinderen nog steeds fruit in plaats van een koek meebrengen, zelfs na afloop van de projectweken.

Belegde broodjes zijn in verhouding met een warme maaltijd duur. Dit komt doordat de school het aankopen van de broodjes niet wil promoten. De mogelijkheid is er in principe enkel voor wie zijn boterhammen vergeten heeft.

De school zal per nieuwsbrief de ouders informeren over het gebruik van de website bingel.be: een platform waar kinderen allerhande oefeningen kunnen maken en die heel aantrekkelijk is opgebouwd. Ouders zullen een persoonlijke code krijgen (via de agenda) waarmee ze op de site kunnen inloggen en waardoor de leerkrachten de gemaakte oefeningen per kind zullen kunnen opvolgen.

Volgend schooljaar wordt er gestart met een nieuwe methode voor het leren lezen : ‘Ik lees met Hup’ zal ‘Maan roos vis’ vervangen. Het betreft een heel nieuwe techniek. Voor de kinderen is het heel aantrekkelijk, met een handpop en mooie wandplaten.