Komende activiteiten

  • 30/09/2012 Wandeltocht
  • 20/11/2012 Vormende avond: cyberpesten
  • 03/12/2012 De sint op bezoek!

woensdag 29 september 2010

De directeur aan het woord:

In verband met de verkeersveiligheid aan de school is er een brief verstuurd naar het gemeentebestuur en er is intussen antwoord gekomen. Banners mogen ter goedkeuring worden voorgelegd, een octopus zou eventueel ook kunnen (wel in samenspraak met het Atheneum, maar volgens Mevrouw Hélène zijn hier geen problemen te verwachten), het adres van de school kan eventueel veranderd worden naar Leopoldstraat 25A (‘Kloosterstraat’ is geen officiële benaming, waardoor veel leveranciers de weg naar school niet vinden), de oversteekplaats aan de Doorniksesteenweg zou in orde moeten komen bij de herinrichting van de straat in 2012, gemachtigde opzichters mogen er komen van de school uit, er staan nog steeds agenten op het kruispunt van de Leopoldstraat met de Doorniksesteenweg.

In het kader van ‘Avelgem draagt vrede uit’, heeft de gemeente een leuke geste gedaan : alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar mogen een hele dag naar In Flanders Fields op 8 november (de bus wordt betaald door de gemeente), alle leerlingen van het derde en het vierde leerjaar mogen op kosten van Kiwanis naar het toneel (handelend over kansarmoede).

De school zou graag een standje zetten op de kersthappening dit jaar (12 december): Outrijve en Kerkhove zijn niet echt geïnteresseerd om mee te doen en Rugge zal zelf hutsepot met worst voorzien. Wij zouden in dat geval wel een stand met drank kunnen voorzien en zo samenwerken met Rugge. Iedereen is enthousiast en er wordt afgesproken dit voor de volgende vergadering op de agenda te plaatsen. Mikado zal ook optreden op de happening en het vijfde leerjaar werkt samen met het Atheneum voor een dansoptreden (repetities afwisselend in het Atheneum en bij ons onder leiding van twee choreografen, wekelijks vanaf 5 oktober

zondag 26 september 2010

De directeur aan het woord:

Voortaan is het in de eetzaal muisstil, 150 kinderen stilhouden is niet evident. ‘t Is aangenamer om te eten, ze eten beter en sneller. De kleuters eten volledig apart. Eerst 4e, 5e, 6e, erna 1e, 2e, 3e, zo hebben de jongste kinderen het meest tijd om te eten.

Voortaan worden leerkrachten aangesproken als juf en meester ipv mevrouw en mijnheer.

De nieuwe ramen: in oktober gebeurt de buitenafwerking en aan de binnenkant moet ook nog afgewerkt worden. Alles moest eigenlijk al af zijn.
Volgende grote project in april: vernieuwing van de toiletten.

De zorgklas wordt brandveilig gemaakt eind september, na verloop van tijd zal dat klasje verhuizen naar de overkant waar een extra lokaal komt aan de toiletten.

Daarnaast wordt er werk gemaakt van de verkeersveiligheid aan de school. Men wil in het straatbeeld meer borden/signalisatie dat duidt dat men een school nadert.

Swingpaleis 27-11-2010!!


Hou deze datum vrij! Indien u wenst deel te nemen in het panel, kan dit door inschrijving strook in te vullen of stuur een mailtje naar oc@vbs-avelgem.be .
Toegangskaarten zijn te verkijgen bij: bakkerij Taelman - bakkerij Corne - Retro Eetkaffee - de Brasserie

Wandeltocht 10-10-10


Inschrijven kan nog tot 6/10/10!!
Kinderen: V.V.K. 3 € - Kassa 4 €
Volwassenen: V.V.K. 4 € - Kassa 5 €

Oudercomité bereikbaar via mail!!

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties?
Laat het ons weten via oc@vbs-avelgem.be!