Komende activiteiten

  • 30/09/2012 Wandeltocht
  • 20/11/2012 Vormende avond: cyberpesten
  • 03/12/2012 De sint op bezoek!

zaterdag 30 januari 2010

Verslag 11 januari


Bespreking organisatie komende activiteiten:

Pannenkoekenverkoop :

Els, Ann, Doro, Rosemie, Henk, Rebecca: bakken en opwarmen om 7:30. Bedankt!
WIJ GAAN VOOR DE 1000 KG!!!

  • Mr. Fons zal de opbrengst aanwenden om een digitale camera aan te kopen.

Project Sint-Jan Belgmans : vrijdag 5 maart en zaterdag 6 maart

  • Thema België: ouders zien de werkjes, gemaakt door de kinderen, als een rondreis door België.
  • Belgische producten worden tevens voorgesteld aan het publiek.
  • Ideeën producten "made in Belgium": Bekaert, kantklossen, tractoren, tapijten, chocolade, Ename bier, wafels , Barco, …
  • Vrijdag en zaterdagavond: 17:30 uur koor Vlaamse Liedjes, publiek meenemen in de samenzang, na bezoek aan het traject kan iets worden gegeten op school.
  • Voor de kinderen: Belgische frieten, frietkot voor de kinderen … .
  • Zaterdag: Breugeltafel !

Volgende activiteiten werden geëvalueerd:

Vormende activiteit met Ilse Dewitte :

  • Was een groot succes!! 140 aanwezigen. Met dank aan Els voor de Organisatie!
  • De uiteenzetting vond men top! Misschien kan er voor de volgende jaren nog beter worden ingespeeld door een thema te kiezen die aansluit bij de problematiek van lagere schoolkinderen.
  • Mr. Fons vermelde dat dhr. Piet Raes goede voordrachten in petto heeft: "10 wel in je vel tips voor ouders.","Beveiliging internet".

OC neemt bovenstaande voorstellen mee voor volgend jaar.


Kalenderverkoop :

  • Bedankt aan Henk, Kevin en Mr Fons voor al hun inzet!
  • Alle tekeningen werden uitgehangen in de kleine turnzaal, heel leuk initiatief. Alle kinderen enthousiast en fier!
  • Volgend schooljaar : kalender blijven verkopen of ev. alternatief proberen : kerstkaartjes getekend door de kinderen ?

Sinterklaas:

  • Een pluim voor de werkgroep "Sinterklaasfeest"
  • Fietsen + opdracht voor de grotere kinderen bleek een goed idee!

Kerstrapport :

  • Gezellige sfeer in de gang. Reactie ouders: "positief", "plezant"!
  • Soms met teveel mensen aanwezig maar aangenamer i.p.v. maar met 2.
  • Bord OC uitzetten volgend jaar, niet iedereen weet dat het gratis wordt aangeboden door OC!

Verslag vergadering 16 november

Martin en Mieke aan het woord:


*Martin stopt met het voorzittersschap, en heeft reeds een opvolgster weten te strikken : Mieke Bothuyne komt in zijn plaats. Er werd gevraagd of er bezwaren waren, en of er een stemming diende te gebeuren, maar iedereen was akkoord met de nieuwe voorzitster. Samen met Katrien en Doro vormt ze het nieuwe voorzitstersteam.

*Evaluatie van de wandeltocht: Dit jaar was de winst beduidend lager dan andere jaren. Er was weinig verbruik, héél veel taart en braadworst waren over. Wat kan de reden zijn? Er waren kleinere tombolaprijzen te winnen (daardoor minder ‘blijvers’?), mensen hadden misschien geen honger meer na de sneukelwandeltocht, na de gratis bananen, er waren ook nog andere festiviteiten in de regio (Piro-bak met Piet Huysentruyt).
Jammer voor de werkgroep want het is een activiteit die veel voorbereiding en energie vraagt.
Opnieuw een wandeltocht volgend jaar? Meesten zeggen volmondig ja.
Alles verliep héél vlot, héél goeie samenwerking, snelle opkuis, plezant, dikke merci aan alle leden.
Volgende keer een Fuif + loungebar/ quiz +fuif organiseren? : Velen willen dit wel eens proberen, maar niet ter vervanging van wandeltocht. Volgend schooljaar meer hierover.
*De taakverdeling voor de vormende activiteit, de kalenderverkoop, het kerstrapport en Sinterklaas werden gemaakt.

Mr Fons aan het woord:
*NIEUW = Engagementsverklaring. deze is opgenomen in de nieuwe schoolbrochure en is van toepassing voor nieuw intekenende ouders. Ouders verklaren zich bereid om in te gaan op initiatieven van de school. Vb bij problemen kinderen ingaan op verzoek gesprek met leerkracht.
*Gezondheidsbeleid op onze school: Mevr Sien zet dit op papier, wordt dan voorgesteld naar oudercomité. Dan beslissen wat het oc kan doen, waar we kunnen meewerken. Na Nieuwjaar meer uitleg. Vb geluid eetzaal verminderen, bestaan er geïsoleerde brooddozen?, evt investeren in frigo’s voor de brooddozen?
*Via Kevin 5 gerecupereerde pc’s gekregen, waarvoor dank, Mr Carl is ze al aan t installeren.
*Tijdens de herfstvakantie werd veel inspanning gedaan om de lopende rekeningen betaald te krijgen.
*Vrijdag 20/11 is er pedagogische studiedag: in de vm lager + kleuter: voordracht  “wel in je vel als leerkracht”. Namiddag apart: dansexpressie voor kleuterleerkrachten, met lager overleg over puntenverdeling en het project over België. Op de personeelsvergadering volg dinsdag komt opnieuw een spreker: “praten met ouders”, leren goed of minder goed nieuws brengen.
*Opnieuw problemen met de centrale verwarming (2003): dichtgeslibte ketel
*11/11-viering: was net-overschrijdend met verschillende scholen samengewerkt, met gemeente-schepen, jammer genoeg weinig respons, weinig kinderen aanwezig. Nieuw initiatief volgend jaar: alle leerlingen met 5e en 6e naar Ieper gaan. Gemeente is bereid mee te werken, voorstel zal worden opgenomen in de begroting.
*Opvang: er is een stagiaire tot eind feb op ma, woe en vrijdag
*Griep en Mexicaanse griep: voorzorgen op school: leerkrachten kunnen zich gratis laten inenten tegen gewone griep. Dit is van toepassing op de ganse scholengemeenschap. De school betaalt het vaccin, IDW doet de inenting. Er moet echter 14 dagen tussen beide inentingen zijn, waarna de inenting mexicaanse griep kan worden geplaatst.
*Turn t-shirts: eindelijk correct geleverd, textiel was te licht, stof te doorzichtig, derde levering was eindelijk ok.
*Werkgroep verkeer ondernam 3 activiteiten: niet op zebrapad parkeren, 'Zeppe': stimuleren om het fluo-jasje te dragen, fietscontrole van alle fietsen.

Hierna moest mr Fons weer vertrekken (er was tevens info-avond voor de 3e-kleuters) waarna wij tijd hadden om zijn pensionering te bespreken, want het OC zal dit op een leuke en actieve manier 'vieren'.

Verslag vergadering 5 oktober

Tijdens deze vergadering stond alles in het teken van de wandeltocht, de taakverdeling ging rond, alle laatste regelingen werden getroffen.
De vormende activiteit was ons volgend agendapunt: Op 19/11 om 20:00 uur, in samenwerking met de Gezinsbond en het Oc van het College, komt Ilse de Witte praten over het opvoeden van tieners.
Mr. Fons aan het woord:
-Fluojassen zijn verplicht, ook bij het verlaten van de school. Ouders dragen de verantwoordelijkheid als ze met hun kinderen vertrekken uit de opvang. Kunnen we hier een actie rond ondernemen? Moeilijk om ouders te verplichten, genoeg herinneringen
-Er is een extra pwa-er gevonden voor di- en do-avond die helpt in de opvang.
-CLB-arts zal dit schooljaar het gezondheidsbeleid op school onder de loep nemen.