Komende activiteiten

  • 30/09/2012 Wandeltocht
  • 20/11/2012 Vormende avond: cyberpesten
  • 03/12/2012 De sint op bezoek!

zaterdag 14 maart 2009

Verslag vergadering OC 2 maart 2009

De voorzitters aan het woord:
*Schoolvoorstelling: Hele leuke reacties van de ouders bij de eerste voorstelling. De organisatie van de bar moet beter bij de volgende voorstelling. Er zullen opnieuw tapa’s geserveerd worden.
*Studie op school: Ondertussen is studie op school een feit. Er zal worden bijgestuurd waar nodig.
*Vormende activiteit schooljaar 2009-2010: Via het VCOV kregen we een uitnodiging voor de voordracht van Ilse Dewitte rond ‘opvoeden van tieners’. Kunnen we dit volgend jaar ook organiseren, en hiervoor evt samenwerken met de middenschool? Els Raepsaet nam ondertussen al contact op met Ilse Dewitte, dit wordt volg vergadering hernomen.
*Wandeltocht, fuif, sneukeltocht, quiz,…: enkele ouders en leden hadden het voorstel geuit een fuif te organiseren in Spikkerelle, georganiseerd door het Oc, voor de ouders. Voorlopig weinig enthousiasme te vinden tijdens de vergadering, misschien kunnen we hier nog eens dieper over nadenken?
*De spelnamiddag krijgt echter wel al vorm, deze zou de wandeltocht vervangen en in de winter plaatsvinden, op een zondagnamiddag, met koffie en taart.
*Ontbijt of brunch: Door het ontbreken van een keuken en kookplaat denkt men niet dat het haalbaar is een brunch te organiseren, daarom houden we het bij ons traditionele ontbijt. Zal er opnieuw een rommelmarkt zijn? Hangt af van de leerlingenraad, Mr Fons informeert. Martin bakt echter wel eieren voor de leden van het Oc, zodat we er kunnen ‘invliegen’ ;o)
De werkgroep spreekt onderling af om al eens samen te komen.

Mr Fons aan het woord:
*Extra ruimte voor de school, vergaderingen hierrond zijn aan de gang (extra klas, studieruimte, …)
*Op school zijn ze volop bezig met de voorbereiding van de opendeurdag op 25/4.
*Het huidige leerlingenaantal geeft al volgende mogelijke verschuivingen weer voor volgend schooljaar:
-9 lestijden minder bij de kleuters (8 kleuters minder, wat 1 kleuterklas minder betekent volgend schooljaar, er komt dan wel meer kleuterturnen). Reden kleuterdaling??? Wij hebben quasi geen recruteringsmogelijkheden, andere scholen wel…
-Lager: 12 kinderen meer, hierdoor 15 lesuren meer, wat hierdoor kan veranderd worden is nog niet vastgelegd, evt 3 klassen in het eerste leerjaar???
*Busvervoer: momenteel een verliespost, het college stopt met busvervoer en willen de bus overdragen aan de basisschool. Hoog kostenplaatje, nieuwe chauffeur moet worden gezocht. De bus wordt nu gebruikt voor het zwemvervoer en de ochtend-(7-tal kinderen) en avondrit (20-tal kinderen). Zullen we hierdoor lln verliezen indien de bus verdwijnt?
Vzw in de school in Vichte opgericht die het kostenplaatje, onderhoud, organisatie draagt van het busvervoer. Mr Fons vraagt na hoe dit lukt.

Vragen door de leden:
*Is er vroeger ooit al aan gedacht vroeger te beginnen met Franse les, vb 3e leerjaar? Moet schoolbeslissing zijn, taalbeleid is nog niet uitgestippeld, van het ministerie ook geen echte richtlijnen hierrond.
*Hulp bij de communies:
10/5: eerste communie: Ann, Els, Katrien, Doro, Nathalie
17/5: plechtige communie: Patrick, Els, Mieke, Katrien (?)
*Is er mogelijkheid om in de namiddag te komen kijken naar het optreden? Eerst kijken hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn, ondertussen al in de brief naar de ouders vermeld dat dit kan.

Bij opmerkingen, vragen, suggesties, kruip in uw pen/pc. Wij bespreken ze op onze volgende vergadering die doorgaat op 4 mei.


Martin, Katrien en Dorothée



Geen opmerkingen: