Komende activiteiten

  • 30/09/2012 Wandeltocht
  • 20/11/2012 Vormende avond: cyberpesten
  • 03/12/2012 De sint op bezoek!

woensdag 31 december 2008

HAPPY 2009 !!!!!!!


Het OC wenst u een jaar als een alfabet, met alle letters van A tot Z:
van Activiteit, Blijheid, Creativiteit tot en met Z van Zorgzaamheid.

dinsdag 16 december 2008

Zalige kerstdagen !!!


Alle ouders zijn op woensdagnm 17/12 van harte welkom op onze glühweinstand, in de inkom van de school. We schenken een glaasje glühwein of warme chocomelk en er kan tevens genoten worden van enkele lekkere versnaperingen. Na de rapportbesprekingen kan dit wel smaken!
We wensen alle kinderen, ouders, leerkrachten, personeel en directie langs deze weg een zalige Kerst, een gelukkig Nieuwjaar en een deugddoende vakantie.

Het Oc


zaterdag 6 december 2008

De Sint op bezoek in SJBB1
































































Terwijl alle kinderen wachtten op de Sint kropen de Pieten op het dak. Ze gooiden verdwaalde ballen van het dak, haalden pietenstreken uit en stalen de show. Maar toen durfden ze niet meer naar beneden!!! Dan heeft de directeur de brandweer maar gebeld, die de Pieten redde uit hun penibele situatie.
Eind goed al goed en de grote kinderdag kon beginnen!

vrijdag 28 november 2008

Infoavond rond obesitas bij kinderen

Een diëtiste en psychologe van het obesitascentrum in Kortrijk kwamen praten over zwaarlijvigheid bij kinderen. Het belang van goeie eetgewoonten, voldoende lichaamsbeweging, juiste eetpatronen, bewustwording en preventie kwamen aan bod. Een héél interessante avond waar iedereen zeker bijleerde. Jammer genoeg waren weinigen aanwezig.

maandag 24 november 2008

Knutselzondag


Maar wàt graag knutselden we zondagvoormiddag doopsuikertjes in elkaar om de 'geboorte' van onze weblog aan te kondigen.

zondag 23 november 2008

Zwemmarathon in Zwevegem

Voor de derde keer deed het oudercomité op 21 november ll mee met de zwemmarathon in Zwevegem. Nathalie, Mieke, Bart, Vital, Anuscka, Lot, Dominique, Dorothée, Gauthier, Tristan, Laurens en Emma zwommen (anderen ploeterden ;o) naar de finish. Goed voor 190 lengtes van 50 meter, en trots waren we! Onze deelname bezorgde ons een geheugenstick voor onze pc. Een geslaagde, sportieve vrijdagavond!

Verslag vergadering Oc 17 november

Véél te bespreken en te plannen deze vergadering want de komende 2 weken worden druk voor onze leden van het Oc.
De pannenkoeken verkochten als zoete broodjes. Deze tijd van het jaar verleent zich beter voor de verkoop, er werd 1064kg verkocht, een mooie opbrengst. Dank aan alle kopers!
Sinds kort staat er een politieagent aan het kruispunt van de Post om ’s avonds en op woensdagmiddag het verkeer te regelen. Hij laat de voetgangers over en laat de fietsers oversteken. Een hele verbetering. Martin stuurt een bedanking aan het college van burgemeester en schepenen, die rekening hield met de wens van vele bezorgde ouders.
Op 25/11 worden de tekeningen uitgekozen die op onze nieuwe jaarkalender komen. Er zijn weer prachtige exemplaren bij. Op 12/12 worden ze meegegeven en kan u er alvast uw afspraken voor 2009 op noteren.
Het grootouderfeest op 27/11 vindt plaats in Spikkerelle. Op woensdagavond en donderdagnamiddag zullen leden van het Oc helpen om de zaal klaar te zetten en de grootouders te bedienen.
Diezelfde donderdag om 19:30uur vindt op school een infoavond plaats over obesitas, een hedendaags onderwerp. We zullen er leren oa over juiste voedingsgewoonten en het belang van lichaamsbeweging.
Onze weblog is klaar en wordt eerstdaags geactiveerd, de bevoegde schrijvers zijn Lot, Martin en Doro. Om onze nieuwste spruit aan de ouders kenbaar te maken zullen er (310) doopsuikertjes worden meegegeven aan alle gezinsoudsten en leerkrachten. Zondag 23 november om 10:00 uur komen we samen op school om alles te verpakken.
De aantocht van de Sint nadert met rasse schreden. De werkgroep houdt van spanning en geheimzinnigheid, pas op 5 december zal u zien hoe de goedheilige man en zijn pieten hun weg deze keer naar onze school zullen vinden. Oooh, kom maar eens kijken ...
Tijdens de kerstrapporten op woe 17/12 staat het Oc klaar om u te verwennen met Glühwein en andere zoetigheden, een lekkere afsluiter na een (hopelijk) goed rapport.

Mr. Fons had het over de tevredenheidsenquête die vorig schooljaar aan de ouders werd meegegeven. Eén van de pijnpunten is Hygiëne, oa in de toiletten. Deze worden echter dagelijks gepoetst. Sanering zal pas gebeuren na de installatie van de brandtrap en na de renovatie van de ramen. De brandtrap wordt in principe geïnstalleerd in de week van 24 november, na heel wat vertraging. Deze vertraging impliceert ook vertraging van de andere renovatiedossiers. Een directe oplossing voor het toilet-probleem lijkt er dus niet.
Ondertussen werd een enqûete meegegeven aan de ouders omtrent studiemogelijkheid op school. Voorstel is om lln van het lager verplicht studie te laten volgen van 16:15 tot 16:45 uur in de refter. Kleuters spelen buiten of in de kleine turnzaal. Om kwart voor vijf eten ze dan samen hun vieruurtje. Wij hadden al een aantal bedenkingen: Wat met lln van het eerste leerjaar die geen huiswerk hebben, of ouders die vijf minuten te laat zijn, 16:45 uur is te laat voor de kleuters hun vieruurtje, … maar een voorstel is nog geen algemene regel, de resultaten van de enquête afwachten dus.
Er is tevens een nijpend tekort aan begeleiders voor de opvang door oa ziekte, maar er is tevens een begrenzing qua uren voor degene die extra uren zouden willen doen. Iemand in dienst nemen kost de school 22 euro/uur. Het probleem waar we voor vreesden stelt zich vroeger dan verwacht. De kostprijs van de opvang zal mogelijks hierdoor opslaan, maar dit moet eerst goedgekeurd worden door de schoolraad.
Ook dit jaar zal er een actie zijn rond welzijnszorg: het thema is gezondheid. De kinderen kunnen sterretjes kopen tegen een halve euro. Die sterretjes komen in de kerstboom en met een gedeelte van het geld worden geschenkmanden aangekocht, in samenspraak met het OCMW. Het resterende bedrag wordt geschonken aan welzijnszorg.

Enkele leden aan het woord met vragen van ouders:
*Ciska: Het leerlingencontact na de proeven: zichzelf verbeteren is belangrijk voor de leerling zelf, nu wordt er misschien te weinig aandacht aan besteed, kan dit beter?
*Isabelle: sommige kinderen zijn te laat voor de rij die de kinderen helpt oversteken, en ze moeten dan zelfstandig naar huis. Nu verloopt het buitenkomen van de lln gespreider maar dus ook later. Dat lln daardoor alleen naar huis moeten kan niet. Er zal beter op gelet worden. *Vincent: Mag het grootouderfeest ook voor ouders? Jammer genoeg niet, is enkel voor de grootouders door plaatsgebrek, ook niet voor de ouders als de grootouders niet kunnen komen. *Dorothée: het schoolmenu zou deze maand te laat op de site gestaan hebben? Mr Fons probeert dit in het vervolg te vermijden.

Onze volgende vergadering is gepland volgend jaar op 12/1/2009 om 20:00 uur. Dan toasten we op het nieuwe jaar met een hapje en een drankje. Maar nu wensen we u alvast een prettig eindejaar!

dinsdag 18 november 2008

De werkgroep Sinterklaas staat paraat



Ze zijn volop bezig met de voorbereidingen, Katrien, Jan, Dominique, Ann, Anuscka, Nathalie en Dorothée. Samen zorgen ze er voor dat 5 december een onvergetelijke dag wordt voor alle kinderen en dat alles vlekkeloos en origineel verloopt.

zaterdag 15 november 2008

Verslag vergadering oc 6 oktober

Een ietwat vreemde vergadering zonder de directeur, want we hadden héél wat vragen aan hem te stellen. Maar Martin heeft dat woensdag handig opgelost en we hadden snel onze antwoorden.
Inmiddels zijn de pannenkoeken verkocht en wat zijn we trots met het resultaat: we verkochten maar liefst 1064kg!!! Een waar record! Zou het proevertje dat je dinsdagochtend kreeg daar voor iets tussen zitten? Geef toe, ze zijn héél erg lekker! We danken alle kinderen, ouders, leerkrachten en sympathisanten voor de massale aankoop. Donderdag 23/10 worden ze meegegeven aan de kinderen. Laat het u vooral smaken!!!
De vormende activiteit gaat dit jaar over obesitas en zal plaatsvinden op 27/11 om 19:30 uur. 2 sprekers komen ons meer uitleg geven over o.a. gezonde voeding, de noodzaak van lichaamsbeweging, preventie. De uitnodiging volgt binnenkort.
Er gebeurt ondertussen al veel voorbereiding voor onze eigen web-log. We hopen dat we in november onze eerst online bezoekers mogen verwelkomen. Henk werkt aan een eigen logo, Lot toonde zich al héél gedreven qua voorbereiding. We kijken er naar uit!
Ongetwijfeld hoorde u dat de veiligheid van kinderen op de weg naar school een actueel probleem is geworden. De klaar-overs zullen geen dienst meer doen aan de gevaarlijke oversteekpunten (decreet in voege per 1/1/09, maar in Avelgem reeds nu van toepassing). Misschien kan de politiezone Mira op gevaarlijke oversteekpunten politietoezicht houden? Een vergadering is gepland, zien wat er uit de bus komt. Toch pogen we een actie op touw te zetten.
Al enkele malen werd de vraag gesteld of er geen studiemogelijkheid kan geboden worden voor de kinderen van de lagere school. De school wil dit wel overwegen maar door plaatsgebrek is dit momenteel (nog) niet mogelijk.
Op 21/11 neemt het Oc van SJBB1 voor de derde keer deel aan de zwemmarathon in Zwevegem. Hebt u zin om ook met ons mee te zwemmen? Laat het ons snel weten, hoe meer zwemmers, hoe beter de resultaten.
De eerste proeven zijn achter de rug, de herfst deed zijn intrede en de herfstvakantie is nu niet meer veraf. Geniet van een weekje herfstplezier met de kinderen!

Eerstvolgende afspraak op maandag 17/11 om 20:00 uur in het medialokaal van onze school.
Misschien tot dan?!
Martin, Katrien en Dorothée

woensdag 12 november 2008

Leden van het Oc


















Vlnr bovenaan: Mieke, Els, Isabelle, Anuscka, Xavier, Kathy, Henk, Patrick, Vital, Dorothée
Zittend: Vincent, Ciska, Martin, Katrien, Jan en Dominique
Ontbreken op de foto: Nathalie, Régine, Nancy, Lot, Kathleen en Ann.

Onze leden zijn:
Bauwens Vincent, papa van Mathis, 3 KO B
Bothuyne Mieke, mama van Michiel, 3 KO A en Ruben, 1 KO
Coenaerts Patrick, papa van Cassandra, 3 KO B
Cornelus Henk, papa van Kasper, 6 LO en Kwinten, 3 LO
Cracco Vital, papa van Henri, 5 LO en Juliette, 2 KO
De Brabandere Dorothée, mama van Emma, 3 LO B en Camille, 3 KO B
Dejonghe Lot, mama van Sara, 2 KO B
Delft Kathleen, mama van Nel, 3 LO B en Mette, 3 KO B
Gekiere Isabelle, mama van Charles, 6 LO B en Henri, 3 LO A
Lesage Ciska, mama van Katrien, 6 LO B
Lust Dominique, mama van Gauthier, 3 LO A en Thibault, 3 KO B
Messiaen Anuscka, mama van Laurens, 5 LO A en Tristan, 4 LO A
Michels Jan, papa van Lore, 6 LO en Robbe, 4 LO
Moeyaert Regine, mama van Fauve, 5 LO
Raepsaet Els, mama van Viktor, 4 LO, Willem, 2 LO en Tuur, 3 KO B
Vandemeulebroeke Xavier, papa van Laure, 6 LO
Van Den Meutter Martin, papa van Lucas, 3 LO A
Vanhoucke Nancy, mama van Mathis, 1 LOA
Vanwijmelbeke Katrien, mama van Sander, 3 LO B
Verbestel Ann, mama van Sander, 2 LO A en Fien, 3 KO B
Vlieghe Nathalie, mama van Febe, 3 KO A en Fiona, 1 KO B
Windels Kathy, mama van Steve, 5 LO en Arne, 1 LO